De Groot Funderingstechnieken vond nieuwe investeerder via Aquis

Onlangs namen lokale investeerders een meerderheidsparticipatie in funderingsspecialist de Groot, een familiebedrijf. Emmanuel Ertryckx neemt voortaan een ambassadeursrol op zich. Zijn zoon Xavier Ertryckx behoudt zijn operationele rol en een zitje in de raad van bestuur. De nieuwe fase bij de Groot Funderingstechnieken werd in goede banen geleid door Francis Gevaert van Aquis.

Al meer dan vijftien jaar is funderingsspecialist de Groot een belangrijke speler op de Belgische funderingsmarkt. In maart 2000 zag de Groot Funderingstechnieken het levenslicht. Al gauw werd in de Heirweg in Laarne een terrein van 10.000 m2 gekocht. Dat was nodig, want van in zijn beginperiode kent dit bedrijf een stevige groei: wat in 2000 begon met drie werknemers is gegroeid tot een firma die meer dan vijftig mensen tewerkstelt. Jaarlijks worden meer dan 400 bouwwerven afgewerkt. Onder het motto ‘Bouwen doet u het best op een stevige fundering’ biedt het funderingsbedrijf de beste oplossing voor zijn klanten.

Splinternieuwe Woltman

“Emmanuel Ertryckx en zoon Xavier Ertryckx wensten continuïteit voor hun opgebouwde levenswerk, met behoud van de werkgelegenheid en inbreng van verse knowhow en kapitaal”, vertelt Francis Gevaert, managing partner van Aquis en specialist in bedrijfsovernames. “In onze discrete zoektocht naar een geschikte investeerder vonden we al vlug de juiste partijen, die de knepen van het vak kennen en referentieaandeelhouder zijn bij andere bouwbedrijven”, stelt Gevaert. Dat de overnemers niet bij de pakken blijven zitten, uitte zich in een recente investering. Meteen na de participatie werd immers een splinternieuwe Woltman-paalfunderingsmachine gekocht, die vijf verschillende paalfunderingstechnieken kan uitvoeren. Het is reeds de vijfde paalmachine die door Woltman aan de Groot Funderingstechnieken wordt geleverd.

Producten en diensten

De Groot Funderingstechnieken is de referentie voor berlinerwanden, damwanden, onderschoeiingen, secanspalenwanden, het boren van trekankers, geprefabriceerde heipalen, in de grond gevormde (trillingsvrije) palen (met gedeeltelijke uithaling van de grond of met zijdelingse wegpersing), kokerpalen en pulspalen. Het bedrijf voert ook kwaliteitscontroles uit als statische drukbelasting, trekbelasting, trillingsmetingen en ultrasoontesten.


Vlerick business school M&A monitor 2024
Vlerick business school M&A monitor 2024 Lees meer
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team Lees meer
Welkom Simon Coene
Welkom Simon Coene Lees meer
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs Lees meer