Hoe kan ik mijn bedrijf verkopen?

Bij Aquis begrijpen we dat de verkoop van uw bedrijf een belangrijke stap in uw ondernemersverhaal is. Want het bedrijf waaraan u jarenlang heeft gebouwd, verkoopt u niet van de ene op de andere dag. Het vergt een confidentiële en op maat gemaakte voorbereiding, vakkennis en discretie. Maar ook tijd is noodzakelijk. Daarvoor kan u rekenen op de ervaren specialisten van Aquis. Wij begeleiden u van begin tot einde doorheen uw verkooptraject en gaan gericht op zoek naar kandidaat kopers met de nodige aandacht voor discretie.

Hoe kan ik mijn bedrijf verkopen?

Hoe gaat Aquis te werk?

Stap 1 - Grondige voorbereiding

Een goede voorbereiding van de verkoop start met een uitgebreide kennismaking. Want uw toegewezen expert is meer dan zomaar een krak in zijn vak. Hij is uw vertrouwenspersoon doorheen dit traject en moet een correct en realistisch beeld van uw bedrijf hebben.

Daarna volgt een financiële analyse. We gaan als onafhankelijke partner te werk en bepalen een eerste prijszetting/waardering, inclusief normalisaties. Hierbij zetten we altijd onze financiële bril op: we wijzen u op de realiteit en doen niet aan overbluffen. Alle belangrijke informatie wordt hierna gebundeld in een informatiememorandum. Het biedt potentiële kopers een overzicht van de financiële toestand en strategische sterktes en zwaktes van uw bedrijf.

Stap 2 - Gerichte zoektocht

Het informatiememorandum is uw visitekaartje aan potentiële kopers. Maar ook het profiel van de toekomstige koper wordt nauwgezet besproken. Eens we de ideale koper voor ogen hebben, kan de zoektocht starten, waarbij wij gericht partijen benaderen. We doen daarbij beroep op ons uitgebreid netwerk van financiële spelers, sectorgenoten en management buy-in kandidaten. De nodige discretie en confidentialiteit spreekt daarbij voor zich.

Stap 3 - Intentieverklaring

Na het vinden van de geschikte koper, begeleiden we u in de negotiatie en opmaak van de intentieverklaring. Deze verklaring is een schriftelijke overeenkomst waarin beide partijen de intentie uitschrijven/bevestigen om tot een bepaalde deal te komen. Belangrijk: dit geeft nog geen volledige garantie, maar bevestigt toch duidelijk de wil tot samenwerken. Deze overeenkomsten worden in de praktijk niet lichtzinnig ondertekend omdat ze ook juridische gevolgen kunnen hebben.

Stap 4 - Succesvolle closing en overdracht

Niet alleen u als verkoper, maar ook de koper is kritisch en stelt een due diligence op prijs. Uw toevertrouwde Aquis-expert zal dit coördineren. Hierna krijgt de kandidaat-koper toegang tot een dataroom. Deze elektronische ruimte omvat de belangrijkste gegevens en zorgt ervoor dat de koper een goed beeld vormen van de onderneming. Voor de effectieve closing en overdracht werken wij samen met een M&A-advocaat. Zo wordt u ook op juridisch vlak correct ondersteund.

1

Voorbereiding

 • Financiële analyse
 • Eerste prijszeing / waardering incl. normalisaties
 • Opmaak informatiememorandum
2

Zoektocht

 • Opmaak profiel koper
 • Zoektocht kopers
 • Benadering kopers
3

Intentieverklaring

 • Begeleiding negotiatie intentieverklaring
 • Opmaak intentieverklaring
4

Closing

 • Coördinatie due diligence
 • Dataroom beheer
 • Support bij closing
5

Overdracht

Wil je graag samenwerken?