EVC Security Systems overgenomen door Franse groep

MELLE – EVC Security Systems uit Melle, specialist in elektronische beveiligingssystemen voor retail, werd vorige week overgenomen door de Franse groep Scutum. Oprichter Geert Vercruyssen en het voltallige personeel blijven aan boord en bedienen huidige en toekomstige klanten in Vlaanderen. Scutum, met hoofdzetel in Parijs en activiteiten in Frankrijk, Duitsland en Engeland, breidt hiermee haar netwerk ook in Vlaanderen uit. De deal werd in goede banen geleid door overnamebegeleider Aquis.

Dit jaar bestaat EVC Security Systems 25 jaar. Het bedrijf, dat intussen een tiental medewerkers in dienst heeft, verzorgt de installatie en het onderhoud van elektronische beveiligingsystemen. “Dit gaat van de klassieke inbraakbeveiliging tot branddetectie en toegangscontrole. De laatste jaren is dit voornamelijk ook camerabewaking”, vertelt oprichter Geert Vercruyssen.

Ik zag het groter

“Ik was al enkele jaren op zoek om uit te breiden, maar door het feit dat we continu bezig waren met installaties, was er weinig tijd over voor strategie en werden deze plannen telkens uitgesteld”, gaat Geert verder. “Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Francis Gevaert van Aquis. Tussen pot en pint zijn we beginnen babbelen en is het idee gegroeid om EVC ‘in de etalage te zetten’ en samen op zoek te gaan naar de juiste partner.”

Franse overnemer

Na een 20-tal kandidaten kwamen Geert en Francis uiteindelijk bij Scutum terecht. Dit bedrijf, met hoofdzetel in Parijs, stelt meer dan 1320 mensen tewerk en draait een omzet van 145 miljoen euro. “De klik met Scutum was er vanaf het eerste gesprek. Dit Franse bedrijf heeft grootse plannen om naast Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië ook de Benelux te veroveren en was op zoek naar een installateur actief in Vlaanderen. Naast EVC Security Systems namen ze ook een participatie in het Antwerpse Ceulemans Security en een firma uit Nederland. In de toekomst zal Scutum eveneens op zoek gaan naar een partner om Wallonië te dekken.”

Wat nu?

De identiteit van EVC Security Systems blijft ongewijzigd. Geert: “We werken gewoon verder zoals we nu bezig zijn, maar dan onder supervisie van de franse groep. Uiteindelijk willen we ons klantenbestand, dat voornamelijk uit retailbedrijven bestaat, verder uitbreiden en Scutum helpen uit te groeien tot een bekende naam in Vlaanderen.”

Een vlotte overname

Vorige week donderdag werd het overnamecontract getekend in Parijs. Geert werd in dit hele proces bijgestaan door de professionele begeleiding van overnamebegeleider Aquis. “Ik ben een echte ondernemer, maar de hele papierwinkel die erbij komt kijken is toch niet zo simpel”, vertelt Geert. “Het was een proces van enkele maanden en ik ben heel blij dat Aquis mij op de juiste manier begeleid heeft. Ze brachten beide partijen vlot bij elkaar en stonden ook in voor de audit en financiële aspecten van de overname.”

Bron: http://www.madeinoostvlaandere...


Vlerick business school M&A monitor 2024
Vlerick business school M&A monitor 2024 Lees meer
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team Lees meer
Welkom Simon Coene
Welkom Simon Coene Lees meer
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs Lees meer