Nieuwe investeerder voor De Groot Funderingstechnieken

LAARNE — Al meer dan vijftien jaar is funderingsspecialist De Groot een belangrijke speler op de Belgische funderingsmarkt. Onlangs namen lokale investeerders een meerderheidsparticipatie in dit familiebedrijf. Emmanuel Ertryckx neemt vanaf heden een ambassadeursrol op zich. Zijn zoon Xavier Ertryckx behoudt zijn operationele rol en een actief zitje in de raad van bestuur. De nieuwe fase bij De Groot Funderingstechnieken werd in goede banen geleid door Francis Gevaert van Aquis.

In maart 2000 zag De Groot Funderingstechnieken het levenslicht. Al gauw werd in de Heirweg 103 te Laarne een terrein van 10.000 m2 aangekocht. Dat was nodig ook, want van in zijn beginperiode kent dit bedrijf een stevige groei. Onder het motto ‘Bouwen doet u het best op een stevige fundering’ wordt er anno 2017 naarstig verder gewerkt. Een ding is duidelijk: deze funderingsspecialist gaat steeds op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Oog voor kwaliteit en topservice zijn daarbij primordiaal.

De Groot Funderingstechnieken kende een gestage groei: wat in 2000 begon met drie werknemers is anno 2017 uitgegroeid tot een firma die meer dan vijftig mensen tewerkstelt. Jaarlijks worden er meer dan 400 werven afgewerkt.

Nieuwe investeerder voegt daad bij het woord met splinternieuwe Woltman

“De uitdaging was duidelijk: Emmanuel Ertryckx en zoon Xavier Ertryckx wensten continuïteit voor hun opgebouwde levenswerk, met behoud van de werkgelegenheid en inbreng van verse knowhow en kapitaal”, vertelt Francis Gevaert, managing partner van Aquis en specialist in bedrijfsovernames. “In onze discrete zoektocht naar een geschikte investeerder vonden we al vlug de juiste partijen, die de knepen van het vak kennen en referentieaandeelhouder zijn bij andere bouwbedrijven.” Dat de overnemers niet bij de pakken blijven zitten, uitte zich in een recente investering. Meteen na de participatie werd immers een splinternieuwe Woltman-paalfunderingsmachine aangekocht, die vijf verschillende paalfunderingstechnieken kan uitvoeren. Het is reeds de vijfde paalmachine die door Woltman bv aan De Groot funderingstechnieken wordt geleverd.

Degelijke producten van topkwaliteit

De Groot Funderingstechnieken is dé referentie voor berlinerwanden, damwanden, onderschoeiingen, secanspalenwanden, het boren van trekankers, geprefabriceerde heipalen, in de grond gevormde (trillingsvrije) palen (met gedeeltelijke uithaling van de grond of met zijdelingse wegpersing), kokerpalen en pulspalen. Ook voor kwaliteitscontroles als statische drukbelasting, trekbelasting, trillingsmetingen en ultrasoontesten is De Groot hét adres bij uitstek. Op de website www.dgft.be vindt u meer informatie over de verschillende producten van De Groot Funderingstechnieken. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook altijd langskomen voor een gesprek. “We bekijken dan samen wat de beste funderingsoplossing is voor het project in kwestie”, klinkt het enthousiast.(Michel Wijne)

September 2017