Frederik Dekoninck en Staf Maeseele bundelen krachten om nieuwe marktkansen te verkennen

Frederik Dekoninck en Staf Maeseele bundelen na 15 jaar opnieuw de krachten. Dé referentie in chape en vloerisolatie in West-Vlaanderen. Wat meer dan 45 jaar geleden begon als een eenmanszaak van Geert Dekoninck in Ichtegem, groeit onder Frederik Dekoninck en Staf Maeseele uit tot een KMO met meer dan 20 werknemers. Dit markeert een nieuwe fase voor het bedrijf, met een duidelijke ambitie om dé referentie te worden in chape en vloerisolatie in West-Vlaanderen.

Dekoninck - Maeseele

Geert Dekoninck stond lang bekend als de ‘chapekoning’, vooral omdat veel chappers van nu ooit bij hem in de leer gingen. Onder hen was Staf Maeseele (46), ex-doelman van Club Brugge. Na zijn sportcarrière werkte Staf bij Geert. Uiteindelijk vestigde Staf zich als zelfstandige in Zwevezele, gesteund door zijn mentor.

Frederik Dekoninck (44 jaar) nam later de zaak van zijn vader over te Roeselare, maar hield altijd contact met Staf. Nu, bijna 15 jaar later, besluiten zij om opnieuw de krachten te bundelen en samen te groeien door nieuwe overnames en samenwerkingen.

Samen sterk

Staf en Frederik vinden in elkaar de perfecte zakenpartner. Beiden staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en flexibiliteit en zijn bijzonder complementair. Staf richt zich voornamelijk op particuliere klanten in de regio, terwijl Frederik vooral professionele klanten zoals architecten en projectontwikkelaars in zijn portfolio heeft.

Gesteund door hun jarenlange ervaring en een breed netwerk, treden ze samen op als betrouwbare partner en tegengewicht tegen de cowboymentaliteit in de branche. Frederik verduidelijkt: “De prijzen van vandaag verraden dat de verhouding van de materialen niet altijd wordt gerespecteerd, wat nefast is voor de stabiliteit en de isolatiewaarden. Wij passen daarentegen al jaar en dag consistent innovatieve technieken toe.”

En met resultaat, verzekert Staf: “Het nadeel aan ons product is dat het letterlijk onder de grond zit en dus lang onzichtbaar blijft. Maar de energiefactuur achteraf liegt natuurlijk niet, evenals hoe de dekvloer er de maanden en jaren nadien uitziet."

Maar het is hun persoonlijke aanpak en uitzonderlijke service die hen echt onderscheidt, sluit Staf af: "Wij zijn geen managers met hemd en das, maar staan met beide voetjes op de grond en gaan mee chapewerken uitvoeren met ons team. Dagen van 6u tot 18u zijn geen uitzondering bij ons en dat vaak 6 dagen per week. Er is geen enkele klant die ons niet persoonlijk kent of aan het werk heeft gezien op de werf.”

De fusie betekent niet alleen een nieuwe fase voor het bedrijf, maar ook een welverdiend pensioen voor Geert, die sterk gelooft in de fusie. "Na de verkoop van het bedrijf aan mijn zoon was ik nog sterk betrokken bij het bedrijf. Door deze fusie kan ik met een gerust hart definitief op pensioen. Ik ben trots op mijn zoon Frederik en Staf en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol als grootvader”, verduidelijkt hij.