Continuïteit Studiebureel Stranger gegarandeerd na overname door BM Engineering

BM Engineering uit Kortrijk nam midden september de activiteiten van Studiebureel Stranger bvba volledig over. Aquis trad op als adviseur van de Verkopers. De precaire gezondheidssituatie en het overlijden afgelopen zomer van bezieler Chris Stranger bracht de zoektocht naar continuïteit voor het Antwerpse bureau in een stroomversnelling. BM Engineering – dat de voorbije jaren doorgroeide tot een team van 6 partners-vennoten en 44 medewerkers – kan meer dan 50 jaar ervaring voorleggen in studies en ontwerpen van stabiliteit, duurzame technieken, project en civil engineering en building information management (BIM). De overname bezorgt de medewerkers en klanten van Studiebureel Stranger dus een stevig fundament voor de toekomst.

“We kenden de goeie reputatie van Studiebureel Stranger,” vertelt senior partner-vennoot Jan Leye van BM Engineering. “Onze afdeling Civil Engineering werkte de voorbije jaren immers mee aan de uitbouw van tankenparken in de Antwerpse haven. Daarbij zorgden wij voor het ontwerp van de faciliteiten aan land, terwijl Studiebureel Stranger instond voor de aanmeerkades. Toen Chris Stranger eerder dit jaar aangaf dat hij omwille van zijn wankele gezondheid op zoek was naar een overnemer, hebben we niet geaarzeld. Zijn spijtig overlijden, afgelopen zomer, bracht alles in een stroomversnelling, maar de overname werd in een bijzonder positieve sfeer afgerond. Als familiaal gegroeid bedrijf sluit ons DNA dan ook nauw aan bij dat van Studiebureel Stranger.”

BM Engineering verhuisde vorig jaar van Roeselare naar Kortrijk. Het nieuw kantoor in het Beneluxpark ligt op een boogscheut van de E17, wat de bereikbaarheid vanuit heel België optimaal maakt. Na de samensmelting van de studiebureaus Boucherie en Maes, net voor de eeuwwisseling, kende BM Engineering een continue groei met activiteiten in heel Vlaanderen. BM Engineering staat in voor ontwerp en studie van stabiliteit van gebouwen en constructies, speciale en duurzame technieken (hvac, elektriciteit, data,…), project engineering en civil engineering. Het bureau is ook een koploper in Vlaanderen in de doorgedreven integratie van BIM in het bouwproces. Daarbij werken alle bouwpartners samen rond een digitaal ontwerpmodel dat de basis vormt voor de uitvoering. Zo worden fouten op de werf vermeden, bouwtijden ingekort en data verzameld die ook relevant zijn bij de exploitatie van een gebouw.

De afdeling Civil Engineering ontwierp de voorbije jaren onder meer tunnels, bruggen, kaaimuren, rioleringsnetwerken en tankenparken. De ruime expertise en ervaring van Studiebureel Stranger op het vlak van watergebonden constructies en aanlegsteigers is een grote meerwaarde voor deze afdeling. “We zijn blij dat we met BM Engineering het levenswerk van Chris Stranger mogen verderzetten,” vertelt Jan Leye. “Anderzijds zal de ervaring en expertise van BM Engineering met het bredere bouwproces ook een versterking betekenen voor de activiteiten en klanten van Studiebureel Stranger.”

Studiebureel Stranger blijft actief onder de huidige naam en vanuit de Berchemlei 75 in Antwerpen. De 4 teamleden worden voortaan aangestuurd door Steven Van Poucke van BM Engineering.