Aquis ondersteunt intrede Tilleghem bij Remotec

Gent, 10 oktober 2022

Remotec verwelkomt nieuwe CEO en investeerders om volgende jaren nog sterker te blijven groeien.

Vanaf 17 oktober wordt Lieven Vandendriessche de nieuwe CEO van het Gentse familiebedrijf Remotec Group. In het teken van een duurzame en efficiënte groeistrategie neemt hij de fakkel over van Yves Crevecoeur, die zich volledig zal focussen op organische groei, M&A en Business Development. Yves Crevecoeur wordt tevens voorzitter van de raad van bestuur van Remotec Group.

Daarnaast verwelkomt het ambitieuze Remotec Tilleghem als minderheidsaandeelhouder. Tilleghem wil op lange termijn, samen met de familie Crevecoeur, een succesvolle verdere uitbouw van Remotec garanderen. Francis Gevaert (Aquis) verzorgde de introductie van Tilleghem en doet zijn intrede in de Raad van Bestuur.

Over Lieven Vandendriessche

Lieven Vandendriessche is niet aan zijn proefstuk toe in de managementwereld. Als Group VP Operations zorgde Vandendriessche voor een efficiënt verloop van alle activiteiten binnen Deceuninck. Nadien was hij actief als General Manager Europe bij Bekaert Deslee en Managing Director Carpets & Tiles bij Balta Group. Tot voor kort bekleedde hij de functie van CEO bij Latexco Group. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen productiebedrijven bezit Lieven de nodige knowhow om een exponentiële groei van Remotec te verzekeren en in goede banen te leiden.

Groei als stimulans

De voorbije jaren kende Remotec een uitzonderlijke groei. Met een jaarlijkse omzetstijging van gemiddeld 25% (> 20mio€ geconsolideerd in 2022) en een opmerkelijke uitbreiding van het personeelsbestand (125 werknemers) werd de ambitie om nog meer te groeien alleen maar aangewakkerd. Yves Crevecoeur en Lieven Vandendriessche willen samen de positie van Remotec in binnen- en buitenland versterken en de absolute marktleider worden in industriële signalisatie, wegmarkeringen en bedrijfsbranding. De aangekondigde versterkingen moeten het pad effenen om dit doel optimaal na te streven.

Over Remotec

Remotec is een rasecht, Gents familiebedrijf dat werd opgericht in 1988 door Jean-Yves Crevecoeur, vader van Yves Crevecoeur. Als totaalpartner specialiseert Remotec zich in het ontwerpen, produceren en plaatsen van producten die overzicht, visibiliteit, veiligheid en efficiëntie op bedrijfsterreinen optimaliseren. Het bedrijfsaanbod bestaat uit signalisatie, wegmarkeringen, branding, aanrijdbeveiliging & afbakeningen, lichtreclames & publicitaire signalisatie, infrastructuurwerken, laadoplossingen voor auto en fiets, wayfinding en digitale led schermen. Door de laatste jaren gerichte overnames te realiseren in de sector werd het productgamma en de knowhow van Remotec verder uitgebreid. Dankzij de verschillende experten binnen het bedrijf en het zeer ruime productgamma ontzorgt Remotec al zijn klanten. (www.remotec.be, www.qualitycolors.be, www.actualsign.be)