Aquis ondersteunt ESC (ICT-provider) bij de overname van SDE uit Lochristi

ICT-provider ESC en SDE bundelen vanaf 1 februari 2021 de krachten. Door de overname worden de diensten van SDE en het onderdeel Natch volledig geïntegreerd binnen ESC.

Het Genste ESC focust zich op het beheer en de optimalisatie van ICT-processen en dankzij deze overname groeit hun personeelsbestand met ruim 50 mensen.

“De medewerkers van SDE worden vanaf 1 februari geïntegreerd in de ESC-teams”, zegt Carine Smet, die samen met Philippe Smet aan het hoofd staat van ESC. “Het SDE-kantoor in Lochristi blijft bestaan, maar krijgt de naam ESC. De ESC-hoofdzetel blijft in Eke.”

Bestuurders Philippe en Carine Smet

Klantgericht

SDE bedient meer dan vierhonderd klanten, ESC ruim achthonderd. Maar beide bedrijven delen dezelfde waarden aangaande klanttevredenheid, een positieve attitude en een aangename werkomgeving. “Continuïteit is een belangrijke drijfveer voor deze overname”, stelt ESC-bestuurder Philippe Smet. “Een van de gelijkenissen tussen ESC en SDE is het feit dat we onze klanten zo goed mogelijk willen bedienen. De focus ligt voor ons in het waarborgen van de continuïteit in de dienstverlening naar onze klanten.”

Groei nastreven

ESC kijkt met een positieve blik naar de toekomst met een verwachte omzet van ruim 20 miljoen euro en een personeelsbestand van meer dan 150 werknemers.

Over SDE

SDE is gevestigd in Lochristi, stelt vijftig mensen tewerk en bedient al meer dan dertig jaar ruim vierhonderd klanten met oplossingen op het vlak van ERP, e-business, cloud en andere technologieën.

Natch focust al meer dan tien jaar op e-businessoplossingen voor grote en middelgrote B2B-ondernemingen. Dit onderdeel van SDE biedt meer inzicht in de customer journeys bij productie-, distributie-, groothandels- en service-industrieën.

E.S.C. bv en Software Developments nv (SDE) werken vanaf 1 februari 2021 verder onder één naam en één juridische entiteit: ESC bv. De activiteiten en het personeel van SDE worden geïntegreerd in ESC bv. Hiermee start de operationele integratie van beide teams.

Deze vennootschap heeft slechts één btw-nummer: BE 0469.649.056 (ESC bv). Alle communicatie en facturatie zal onder deze naam worden uitgevoerd. Telefoonnummers en e-mailadressen van contactpersonen blijven tot nader order behouden. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe organisatie zal bijdragen tot een nog betere dienstverlening aan onze klanten.