Aquis Begeleidt verkoop Handelsfonds (B2B-leveringen) De Vis uit Gent aan visgroothandel Aquality uit Zeebrugge

December 2020: Aquis begeleidt Danny Decroos met de verkoop van het B2B luik van zijn vishandel aan Aquality uit Zeebrugge.

De bekende Gentse viswinkel De Vis stopt met het leveren aan restaurants. Zaakvoerder Danny Decroos (53) wil zich met zijn team volledig toeleggen op de zaak in de Voldersstraat. “Ik kan de klanten geruststellen: aan stoppen met de zaak denken we nog niet.”

Al ruim 27 jaar is vishandel De Vis in de Voldersstraat een referentie. De speciaalzaak brengt de Gentenaar verse vis op zijn bord. “Onze producten komen van de veiling en worden daarna bij ons verwerkt en bereid”, zegt Danny Decroos (53). “De kwaliteit die wij aanbieden, kan je niet vergelijken met de supermarkten.” Een belangrijk onderdeel van de zaak was de levering aan horecazaken, maar deze week maakte De Vis bekend daarmee te stoppen. “We willen het wat kalmer aan doen en de kans bood zich aan”, zegt Danny.

Het duurde een jaar vooraleer Danny de knoop volledig doorhakte. “Aquality uit Zeebrugge zal het horecagedeelte op zich nemen”, zegt Danny. “Toen we het nieuws bekendmaakten, reageerden de klanten begripvol. Met sommigen werkte ik 27 jaar samen, dan bouw je een band op. Ze vinden het jammer dat we stoppen, maar ik kan hen verzekeren dat mijn opvolgers dezelfde kwaliteit en service zullen bieden.”Nu De Vis stopt met leveringen aan restaurants, krijgt de winkel in de Voldersstraat alle aandacht. “Onze focus zal nu volledig hier liggen”, zegt Danny. “Ik kan de klanten wel geruststellen: aan stoppen met de zaak, denken we nog niet. Dus iedereen die zin heeft in een goed stuk verse vis, is bij ons meer dan welkom.”

Bron: Na 27 jaar stopt Gentse viswinkel met levering voor horeca: ... (Gent) - Het Nieuwsblad