Aquis begeleidt verkoop AVEVE te Stekene

Aquis begeleidt de verkoop van Aveve Stekene aan de jonge ondernemer Benjamin Van Wesemael

Vanaf 1 september wordt Benjamin Van Wesemael (31) uit Waasmunster de nieuwe zaakvoerder van de Aveve-winkel in Stekene. Hugo Goossens (63) en Lut Sturm (61) hebben de zaak meer dan veertig jaar geleid.

Hugo en Lut sluiten een hoofdstuk in hun leven af, na meer dan veertig jaar. En voor Hugo zelfs al langer, want hij groeide op in de zaak die zijn vader Raf in 1954 begon, toen nog als de ‘Boerenbond’. In 1980 nam Hugo de Aveve-winkel over. En nu, 41 jaar later, is het tijd voor rust. “We hadden gepland om pas eind volgend jaar te stoppen met de zaak, maar het is sneller gegaan dan verwacht. We hadden het overnamebureau Aquis Corporate Finance geëngageerd voor de zoektocht naar kandidaat-overnemers. Begin april was er met Benjamin al een ernstige kandidaat, met wie in juni alles geregeld was.”

Benjamin Van Wesemael uit Waasmunster heeft er zin in. “Ik heb vijf jaar bij Delhaize gewerkt en ik hou enorm van de retail. Met enkele vrienden heb ik nog twee zaken: de Oil & Vinegar-vestigingen in Sint-Niklaas en Aalst. Maar ik verlangde zelf naar een zaak met veel contact met klanten. En dan passeerde deze gouden kans in Stekene. Het fijne aan een Aveve-winkel? Klanten zijn altijd goedgezind, want ze komen naar hier voor hun huisdieren, hun tuin of ze springen eens binnen tijdens hun vakantie. En als ze nog niet heel goedgezind binnenkomen, gaan ze sowieso wel heel gelukkig buiten! Dat maakt het enorm leuk.”

In goeie handen

Voor Hugo en Lut is het fijn dat ze hun zaak in alle vertrouwen kunnen overlaten. “We hebben wel iets opgebouwd in al die decennia, van een winkeltje van 120 m² naar een zaak van 2.000 m². We willen dat de ziel die we in de zaak hebben gebracht ook blijft voortbestaan. Gewoon de deur achter ons dichttrekken, kunnen we niet. Met Benjamin hebben we er het volste vertrouwen in dat wat we hebben opgebouwd in goeie handen is. Wijzelf zijn nog in blakende gezondheid en gaan nu wat profiteren van de rust. We zullen het contact met onze klanten natuurlijk missen. Dat is het allermooiste dat we mochten beleven de voorbije 40 jaar: dat tuin-, dier- en bakplezier mogen overbrengen op al wie hier binnenstapte!”

Bron: Nieuwe uitbater voor Aveve-winkel: Hugo en Lut nemen afscheid na meer dan veertig jaar | Stekene | hln.be