Aquis begeleidt de verkoop van ingenieursbureau SWBO aan ABO

Wij hadden het genoegen om Christophe De Ruysscher te ondersteunen bij de verkoop van SWBO aan ABO. Bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen! Meer details over de verkoop van SWBO aan ABO kunnen teruggevonden worden in het onderstaande artikel van De Tijd.

De Gentse milieu- en bodemonderzoeker ABO Group neemt het ingenieursbureau SWBO uit Dendermonde over. Dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van wegen- en rioleringswerken.

Het beursgenoteerde ABO-Group

ABO-3,54% breidt met de zoveelste overname in korte tijd zijn diensten uit als ingenieurs- en adviesbureau voor wegenwerken. Het neemt het ingenieursbureau SWBO uit Dendermonde over, dat al 30 jaar ervaring heeft met studiewerk voor de aanleg van wegen, rioleringen, parkings en voetpaden, maar ook in het volledige ontwerp van doorgangswegen en verkavelingen.

'De overname vormt voor ABO-Group de intrede in een vakgebied waar we voorheen nog niet actief waren', zegt CEO Frank De Palmenaer in een persbericht. 'Samen met de recente overnames van MEET HET en Rimeco kunnen we nu kennis en ervaring in dit vakgebied tot een sterk geheel bundelen.'

De overname vormt voor ABO-Group de intrede in een vakgebied waar we voorheen nog niet actief waren.

Deel opTwitterFRANK DE PALMENAERCEO ABO-GROUP

SWBO bestaat uit een team van zeven medewerkers, onder wie bouwkundigen, tekenaars, ingenieurs en landmeters. Het realiseerde vorig jaar 450.000 euro brutobedrijfswinst (ebitda). De zaakvoerder van SWBO, Christophe de Ruysscher, blijft in de overgangsfase aan boord.

ABO, dat uit verschillende losjes geïntegreerde bedrijven voor bodemonderzoek, milieu en geotechniek bestaat, speurt onder De Palmenaer permanent naar uitbreidingsmogelijkheden in veelal gespecialiseerde niches. Eerder dit jaar nam het al het Franse milieubedrijf SEGED over, de Gentse landmeter MEET HET, de Tiense bodemonderzoeker Rimeco en recent nog de Zwitserse aardbevingsdetecteur GeoExpert.