Overname barometer voor de Nederlandse KMO markt.

Vorige week bracht Brookz de overnamebarometer H1-2021 uit voor de Nederlandse KMO markt. Hieronder lichten we graag de belangrijkste trends toe.

Het aantal verkooptransacties daalde in H1-2020 met 41%. Een daling die zich snel keerde met een stijging van 15% in H2-2020. Deze stijging zet zich in H1-2021 door met een toename van 21%. Daarmee is het gemiddeld aantal begeleide verkooptransacties goed onderweg terug naar het niveau van voor de Covid-19 crisis. Deze toenemende groei is een positief voorteken wat betreft het aantal te verwachten transacties in de komende maanden.

In H2-2020 namen wij een duidelijk K-vormig herstel waar met stijgingen in de IT-dienstverlening & software ontwikkeling, Gezondheidszorg & Farmacie en E-commerce, en daling in de sectoren Horeca, Toerisme & Recreatie en Detailhandel. In H1-2021 zet deze ontwikkeling zich
door met opnieuw een daling in de sectoren Horeca, Toerisme & Recreatie en Detailhandel en een breed herstel in vrijwel alle overige sectoren.

De gemiddelde EBITDA multiple voor het Nederlandse MKB is 4,85.

Multiples in relatie tot bedrijfsomvang

Zowel de eerdere Barometer onderzoeken als dit huidige Overname Barometer onderzoek betreffende H1-2021 bevestigen dat voor bedrijven met een lage EBITDA een lagere multiple wordt betaald dan voor bedrijven met een hoge EBITDA.

Laat u professioneel bijstaan in uw overname.

Voor meer info:info@aquis.be – 09 391 17 50

Vlerick business school M&A monitor 2024
Vlerick business school M&A monitor 2024 Lees meer
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team
2 nieuwe stagiairs versterken het Aquis team Lees meer
Welkom Simon Coene
Welkom Simon Coene Lees meer
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs
Aquis verwelkomt twee nieuwe stagiairs Lees meer