Project Archive

Project Archive

Project Archive is gespecialiseerd in de digitalisering (scanning) van voornamelijk ruimtelijke ordeningsdossiers en overheidsregisters. 

Daarnaast biedt Project Archive de mogelijkheid om de door het bedrijf gedigitaliseerde en gestructureerde gegevens te integreren met bestaande (interne) softwareprogramma's.

Met meer dan vijftig jaar ervaring in de scan- en digitaliseringsindustrie heeft het bedrijf een duurzaam klantenbestand opgebouwd doorheen heel Vlaanderen en Brussel.

Momenteel heeft Project Archive 4 vaste werknemers in dienst, aangevuld met een vijftal interim arbeiders.

Project Archive biedt zijn diensten aan zowel bedrijven (B2B) als overheden (B2G) aan, waarbij overheden in de afgelopen drie jaar gemiddeld verantwoordelijk waren voor 98% van de omzet.

De transactie betreft een carve-out (asset deal) van Project Archive uit de overkoepelende groep.

De koper zal een nieuwe locatie moeten vinden, maar de activiteiten zijn volledig delokaliseerbaar.

Reden van verkoop: Het management van de overkoepelende groep overweegt momenteel een strategische herstructurering. Een onderdeel hiervan is de carve-out van Project Archive, aangezien de diensten van Archive niet langer tot de kernactiviteiten van de groep behoren.

Het omzetniveau is in de periode van 2023 tot 2024 gestegen van ongeveer €780k naar ongeveer €1,3 miljoen. De genormaliseerde EBITDA vertoont eveneens een stijgende trend, van €110k in boekjaar 2023 naar €230k in boekjaar 2024. Belangrijk: De cijfers per 2024 zijn tot en met april 2024 daadwerkelijk gerealiseerde cijfers. Vanaf mei tot en met december 2024 zijn de cijfers gebaseerd op een budget, gebaseerd op getekende contracten en/of offertes.