Net als vorig jaar verzorgt Aquis het Voka lab “Groeien door overnames”.

Wenst u in te schrijven of voor meer info klik op bijgaande link http://bit.ly/2jw8a3D

Tijdens dit LAB zoomen we in op het overnameproces en maken we u vertrouwd met de essentiële stappen en begrippen.

Als bedrijfsleider, manager of aandeelhouder bent u actief bezig met de strategische toekomst van uw bedrijf. Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen, ook wel strategische overname genoemd.

Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergiëen, kostenbesparing, opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding,… Maar met een bedrijfsovername kan ook heel wat mis gaan: een slechte strategische fit, de botsing van bedrijfsculturen, due diligence-fouten,…

Kortom, een bedrijfsovername vraagt heel wat voorbereiding. Tijdens dit LAB zoomen we in op het overnameproces en maken we u vertrouwd met de essentiële stappen en begrippen.

Doel: wegwijs in overnameland

We maken u tijdens dit LAB wegwijs in de wereld van mergers and acquisitions (M&A). Wat zijn de do’s en de dont’s? Verder verdiepen we ons in de bouwstenen en valkuilen van een waarderingsproces. We hebben ook aandacht voor de essentials in een due diligence-proces en de manier waarop een overname gefinancierd kan worden.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, Managers, aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd wensen te raken met het proces van een overname.

Trainer

FG

Francis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat zijn focus legt op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers.

Francis is licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen en startte zijn carrière bij Arthur Andersen in de wereld van de financiële audit. Na enkele jaren vervoegde hij het corporate finance-team van Omega Pharma, waar hij naast de begeleiding van heel wat M&A-transacties o.a. ook betrokken was bij de IPO van Arseus.

Toen Arseus in 2006 een zelfstandig leven begon te leiden, verhuisde Francis naar Parijs, waar hij als Finance Manager de Franse divisie leidde. Tussen 2006 en 2011 zat hij mee aan het roer van de buy & build-politiek en werden meer dan 15 overname transacties gerealiseerd.

Na nog enkele financieel management ervaringen binnen de Vangansewinkel groep in Frankrijk, België en Nederland startte hij met 2 partners in 2013 Aquis, waar de focus ligt op het hands-on begeleiden van overnames in de kmo-wereld.

Adres

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Donderdag 8 februari – 8u45 tot 12u15
Donderdag 22 februari – 8u45 tot 12u15
Donderdag 8 maart – 8u45 tot 12u15
Donderdag 22 maart – 8u45 tot 12u15
Donderdag 29 maart – 8u45 tot 12u15